Om mig

När jag var 13 år gammal fick jag låna morfars analoga kamera. Några år senare, år 2014, var jag 18 år gammal och bestämde jag mig för att starta eget företag. Nu driver jag Julia Ekman Photography och utgår från Göteborg/Borås.

För mig är fotografering något mycket mer än bara ljus, vinklar och komposition – jag vill fånga livet på bild. Oavsett om det är vardag eller fest vill jag vara där med min kamera. Närmast om hjärtat ligger barnfotografi, men jag tar mig gärna an alla möjliga slags fotouppdrag.

Jag fotar med hjärtat, och jag är mån om att mina foton ska kännetecknas som ljusa och lättsamma. Som fotograf är jag engagerad, lyhörd och har alltid en plan B (och C). Är ni nyfikna på vad andra tyckt och sagt om mig som fotograf? Klicka här.

När jag inte ägnar mig åt Julia Ekman Photography studerar jag andra året på Medie- och kommunikationsvetarprogrammet vid Göteborgs Universitet. Till sommaren är jag hemma i Göteborg igen efter en utbytestermin i Groningen i Nederländerna och ett projektarbete i Kenya.

Om ni har frågor och funderingar, eller vill boka en fotografering med mig, är ni välkomna att höra av er till mig här.

Vi ses!

Julia