Om mig

Elvisfantast, sushiälskare och Harry Potter-nörd.

Men framför allt är jag fotograf.

Julia Ekman heter jag, och jag är en 20-årig tjej bosatt i Borås. I början av 2014, 18 år gammal, bestämde jag mig för att satsa på drömmen att starta eget företag – nu driver jag Julia Ekman Photography.

Jag älskar att fånga livet på bild. Oavsett om det är vardag eller fest, vill jag vara där med min kamera. Närmast om hjärtat ligger barnfotografi, men jag fotar också bröllop, kärleksporträtt, student och mycket mer. Mina foton kännetecknas som ljusa och lättsamma med en stor dos glädje. För mig är fotografering något mycket mer än bara ljus, vinklar och komposition – det är att fånga minnen och bevara dem genom mina bilder.

Jag fotar med hjärtat. Som fotograf är jag engagerad, lyhörd och har alltid en plan B (och C). Är ni nyfikna på vad andra sagt och tyckt om mig? Klicka här.

När jag inte ägnar mig åt Julia Ekman Photography studerar jag första året på Medie- och kommunikationsvetarprogrammet vid Göteborgs Universitet. Jag älskar kultur, språk och resor, och de två senaste resorna gick till Indonesien och Sydafrika. Jag dricker alldeles för mycket té (som jag gärna köper på mina resor), är besatt av pastellfärger och tillbringar helst en fredagskväll framför några avsnitt Vänner.

Om du tror att jag är er fotograf, kontakta mig som pratar vi mer!

Vilket ögonblick vill du bevara?

Julia